Na een lange herfstachtige winter lijkt het ineens alsof de lente in de lucht hangt. De drieling-stormen zijn voorbij en het wateroverlast lijkt te gaan zakken. Lente op komst! En daar genieten mensen en paarden van.
Gastblogserie: Een magische droom Zoals ik laatst al noemde wil ik graag met Millana naar de keuring. Deze vind plaats op 3 september te IJzerlo. Dit is een veulenkeuring en stamboekopname. Om hieraan mee te kunnen doen moet ik lid worden van het Duitse Stammbuch für Kaltblutpferde Niedersachsen e.V. Er is helaas geen Nederlands stamboek voor Schwarzwälders, daarvoor zijn er te weinig van deze paarden in ons land. Dat lid worden moet ik dus maar vast gaan regelen!
Wederom ons overzicht met de mooiste veulennamen voor 2022 en de regels per stamboek! Inmiddels zijn er al wat veulens geboren en zijn er een hoop merries met mooie dikke buiken. We zien uit naar al die schattige veulentjes!
En we gaan hen allemaal de mooiste namen geven, binnen de regels van het betreffende stamboek. In 2021 werd er op het Fjordencentrum Westerwolde een veulen geboren dat na enkele dagen stierf. De vermoedelijke diagnose was: een rhesusveulen. De merrie werd toch weer opnieuw gedekt, door een andere hengst in de hoop dat deze combinatie niet wéér een rhesusveulen zou opleveren.
"Gelukkig waren we nu beter voorbereid en hadden we vrij genomen om er 24/7 bij te zijn. Na drie dagen intensief voeden en de merrie melken, mochten het veulen en haar moeder weer samen zijn. Nu het laatste deel van de serie:
'Manegeruiters rijden beter!' is geschreven door Afke Teunen voor een heel specifieke doelgroep: manegeruiters! Eindelijk eens een boek voor de mensen die op een manege wil leren paardrijden, of er al jarenlang rijden. Én voor de ruiters die wedstrijden met manegepaarden rijden!
Maar het boek is ook geschikt voor iedere paardenliefhebbers. Er staat ontzettend veel goede informatie in, prachtige foto's en nuttige tips!
Muilezels, muildieren en muilpaarden, je hebt er vast wel eens van gehoord. En je herkent ze vaak aan de grote oren. Het zijn allemaal kruisingen paarden-ezels. Maar er is een groot onderling verschil. De een lijkt veel meer op een paard, de ander op een ezel.
Wat is het verschil tussen een muilezel en een muildier? |
NORMEN & PAARDEN
WIE ZIJN WIJ EN WAAROM DEZE BLOG?
Categorieën:
Alles
Auteur:PaardenColumns wordt beheerd door Marga van der Vet. Gastbloggers:
Sanna van den Akker
Elsa Boddéus Fenna de Boer Godart Bosmans Yvonne Daalhuyzen Yvonne Dijkstra Kim Dogger Renate Gaasbeek Ilona Greven-Lentz Sanne van Hooves Sanne Hubner Noortje de Kok Natasja Kroes Paula Kuitenbrouwer Britt Neijzen Edith Eri Louw Anita Rozendaal-Baaij Monique Schild Don Quirine Soer Inge Spee Hellen ter Weele Theresia Paarden Columns © 2022
Linken en citeren mag altijd. Herpublicatie op niet commerciële websites mag alleen o.v.v. mijn naam plus een link naar de website. Hier jouw advertentie? Daar valt over te praten, oftewel: een reële vergoeding. Én een zak wortelen voor onze paarden natuurlijk!
Juni 2022
|