Op een avond doe ik met een groepje ouders oefeningen in een sportzaaltje van de lagere school om te leren wat de cursus ‘Weerbaarheid’ voor onze kinderen betekent. De cursus is bedoeld om de kinderen voor te bereiden op het Voortgezet Onderwijs. Een beetje weerbaar worden kan geen kwaad. Straks zijn ze “brugpiepers” en dàt zullen ze weten...! Onze merrie heeft in 2020 een rhesusveulen gekregen dat na zes dagen overleed. Althans die diagnose is nooit officieel gesteld, maar het ziektebeeld klopte in grote lijnen. Ze is wederom gedekt maar door een andere hengst. Het veulen zal spoedig geboren worden. Een ‘normaal’ veulen of een rhesusveulen?
We wachten in spanning af en hebben in ieder geval alvast tips voor de fokker of hobbyfokker uit eigen ervaring. Deel 3: Hoe bereid je je voor op een rhesusveulen? Gastblog van: Yvonne Dijkstra Welk paardenmeisje droomt er niet van: je eigen paard aan huis? Bij het krieken van de ochtend je gordijnen opendoen en dan je eigen paard bij je huis zien staan. Dat is alleen maar leuk toch?
Serie: Een puber koopt een paard Theresia kocht op 15-jarige leeftijd een paard. Met krantenwijkjes en oppassen had zij geld gespaard voor haar grote droom: een eigen paard. Zij kwam echter niet uit een 'paardengezin' en wist nauwelijks waar ze aan begon.
Nu het eerste deel van deze nieuwe serie! Vorig jaar toen ik Zoë kocht kreeg ik van JJ een notitieboekje om mijn voortgang met Zoë bij te kunnen houden. Op de kaft van het boekje stond: Dream Big. Dat was de opdracht die ik van haar mee kreeg. Dromen gaan waarmaken!
Nu deel 2! Theresia kocht op 15-jarige leeftijd een paard. Dat lijkt niet zo'n gewaagd gegeven als zij in een paardengezin is opgegroeid of als haar ouders in de paardenwereld werken. Maar nee, haar ouders begrijpen niets van paarden. Redt ze het om zelfstandig voor haar paard te zorgen?
Jaren later blikt Theresia terug op mooie herinneringen aan een bijzondere vriendschapsband met haar paard en tegelijkertijd met een moeilijke en zware periode in haar leven. Ziet de toekomst van het Fjordenpaard er nu nét zo goed uit… zijn er ineens verontrustende berichten omtrent het Stamboek. Wat is er aan de hand?
Vorig jaar toen ik Zoë kocht kreeg ik van JJ een notitieboekje om mijn voortgang met Zoë bij te kunnen houden. Op de kaft van het boekje stond: Dream Big. Dat was de opdracht die ik van haar mee kreeg. Dromen gaan waarmaken!
Ik had een paar dromen voor dit jaar. Ik wilde met Zoë naar de keuring, ik wilde onze eerste wedstrijd rijden en als het even kon dan droomde ik ook van ons eerste winstpunt. De keuring was gelukt! Dus op naar de volgende dromen. Sinds kringloopwinkels weer helemaal hip zijn, loop ik er graag even naar binnen. Sommige winkels hebben namelijk een grote boekenafdeling en daar ga ik altijd kijken of ik boeken kan vinden die ik al jaren zoek. Boeken uit mijn jeugd. Paardenboeken dus....
De grootte van een paard is relatief en subjectief. Een Fries is namelijk al gauw een reus naast en shetlander en een fjordenliefhebber noemt een fjord van stokmaat 1.50 m is een 'grote fjord'.
We ontvingen van een trouwe lezer dit onderstaande filmpje over gróte paarden. Van een Clydesdale tot Sleipnir, het Noorse legendepaard van Odin. En het mooiste paard ter wereld is een...? Kijk, leer en geniet van de Grote Vriendelijke Reuzen: |
NORMEN & PAARDEN
Categorieën:
Alles
Paarden Columns © 2023
Linken en citeren mag altijd. Herpublicatie op niet commerciële websites mag alleen o.v.v. mijn naam plus een link naar de website. Hier jouw advertentie? Daar valt over te praten, oftewel: een reële vergoeding. Én een zak wortelen voor onze paarden natuurlijk!
|