|
De avondklok is een feit en laten we vooral hopen dat het werkt. Dat we met z'n allen een derde golf kunnen voorkomen en straks in het voorjaar er weer lekker op uit kunnen! Schrijf eens een blog! Aanvullend op alle tips die op Sociale Media langskwamen hebben wij nog een suggestie: schrijf eens een blog! PaardenColumns is een podium voor mensen die paarden houden en van paarden houden. Gastbloggers zijn altijd welkom als zij een mooi verhaal, leuke tips of een interessante visie hebben. Op PaardenCOLUMNS worden BLOGS geplaatst. Help! Ik snap er niets meer van... Een tijdje geleden werd er vaak gezegd: Een column is een persoonlijk verhaal of mening. Een blog is kort en informatief. Dit is echter niet meer zo. 'Vroeger' waren er columns: In kranten en tijdschriften stonden artikelen die gingen over feiten afgewisseld door een persoonlijk verhaal of interview. Een column was een persoonlijk, vaak kritisch, humoristisch of verhaal dat werd geschreven door een columnist. Het woord ‘column’ komt van ‘kolom’ omdat het korte stukje proza vaak werd geschreven in een zij-kolom van de krant. Kranten en tijdschriften waren opgebouwd uit vijf of zes kolommen voor aantrekkelijke leesbaarheid. Tijdperk: Internet Bloggen als hobby, bloggen als beroep. Leg een oudere persoon maar eens uit wat bloggen is zonder al te veel ‘nieuwe’ en zwaar verengelste woorden te gebruiken. Een blog kan net zo goed een kritisch statement zijn als een column. Of een verhalend element bevatten en heel persoonlijk zijn. De begrippen column en blog zijn een beetje door elkaar heen gaan lopen. Een blog kan uiterst persoonlijk zijn en bijvoorbeeld gaan over de kat, jouw kookkunsten of creatieve naai-resultaten. Een blog kan ook een uiterst zakelijk nieuwspagina zijn die zich beperkt tot data van vergaderingen, verslagen of felicitaties aan leden van een vereniging. De voormalige pagina’s “nieuws” of “prikbord” zijn dan vervangen door “blog”. Een blog heeft tegenwoordig een soort eigen taal en constructie-template die gecreëerd is om nóg beter vindbaar te worden op internet. Een column daarentegen bestaat vaak uit 350 tot 500 woorden zonder verdere richtlijnen qua lay-out. Bob de Blog-bouwer Al dan niet op papier gepubliceerd: een blog heeft dus een eigen constructie in tegenstelling tot een column. Kort samengevat:
Persoonlijk vs digitaal contact Het is nu eenmaal een feit dat mensen sociale wezens zijn en het vaak fijn vinden om een band met andere mensen te hebben. Was en is dat niet ook de kracht van een column door een columnist? Een columniste, die in een tijdschrift schrijft over de communicatieproblemen met manlief, of haar pestpubers die aan de bank zitten vastgeplakt en uitsluitend communiceren met mobiel, roept empathie op. De herkenning zorgt sympathie: “Leuk !“ Of een columnist in de krant die woest is vanwege een politiek spelletje dat wordt gespeeld over de rug van brave burgers? Indien je zijn of haar mening deelt, zal je vaker zijn columns lezen. “Dat klopt !!! Wat een goede argumenten en onderbouwing.” Gastblogs op PaardenColumns: Bij ons maakt het niet uit. Of je nu liever een column schrijft of een blog, alleen de inhoud telt! PaardenColumns is een website en blog voor àlle paardenliefhebbers. Of je nu in de hoge regionen van de paardenwereld een tak van de paardensport beoefent, of een bijrijder bent van een pony op de manege... De blogs, blog-series en artikelen zijn herkenbaar en zinvol voor iedereen die van paarden houdt. Het gaat om de binnenkant! De column of blog mag gaan over alles wat met paarden te maken heeft. Of het nu over een manegepony gaat of over een Very Important Paard, het maakt ons niet uit. Of misschien heb je wel een mooie column over een buitenrit of een spannende wedstrijd? Een lang artikel mag ook. Kom maar op met een mooie stelling, betoog of heet hangijzer dat ons flink aan het denken zet. Of wellicht kun je iets vertellen over een specifieke tak van de paardensport. Zolang het paard (of de pony) maar centraal staat en op een manier waarvoor wij staan, namelijk: respect voor dit edele dier, hoe mooi, lelijk, succesvol of oud, hij of zij ook is. Je hoeft geen perfect Nederlands te schrijven, kleine foutjes halen we er wel uit. Maar echt schrijftalent heeft niet iedereen, dus we hopen héél enthousiast te zijn met jouw bijdrage. Of uw bijdrage... beleefdheidsvormen mag, maar je en jij mag ook. Neem vooral contact op en waag de stap om bekend te worden via onze website. (Misschien lezen de uitgevers of paarden-magazines wel mee... (en niet te vergeten jouw eigen familie, vrienden en je lievelingspaard!)) Wat geven wij voor een mooie column of artikel? Een podium om je te laten horen, een website die reeds bekend is en een groot publiek heeft. Én je krijgt bewondering!* Een link naar jouw eigen website mag, maar ook naar jouw LinkedIn pagina, Facebook of bedrijf. Wij verwachten wel terug dat alles wordt gedeeld op Sociale Media. * Wij zijn geen commerciële instelling dus er zijn GEEN VERDIENSTEN aan verbonden. emailadres: [email protected] Opmerkingen zijn gesloten.
|
Het leukste blog over paarden en pony's.
Lees, lach, geniet, wees kritisch en: doe mee! Categorieën:
Alles
Archieven:
Oktober 2024
Paarden Columns © 2024
Linken en citeren mag altijd. Herpublicatie op niet commerciële websites mag alleen o.v.v. mijn naam plus een link naar de website. |
Proudly powered by Weebly